Szili István gombatermesztők könyve

Szili István: Gombatermesztők könyve

Az eredményes gombatermesztéshez ma már komoly technológiai ismeretekre és felszerelésre van szükség. A „Gombatermesztők könyve” bemutatja a különböző termeszthető gombafajokat, termesztési módozataikat, a szükséges alapanyagokkal és termesztő – berendezésekkel együtt.

Az egyes fejezetekben kiemelt szerepet kapnak a termesztés biztonságát meghatározó biológiai, higiéniai és növényvédelmi ismeretek. A könyv a szaporítóanyag, azaz a gombacsíra előállításával és a gombák tartósítási módjaival is foglalkozik.
A három legnépszerűbb gombán (csiperke, laskagomba, shiitake) kívül még 22, kevésbé ismert gomba – téli fülőke, Pleurotus tuberregium, buna-shimei, bocskorosgomba, laskapereszke, bokrosgomba, lila pereszke, lepketapló, óriás harmatgomba, fodros káposztagomba, ízletes tőkegomba, süngomba, fenyő-kénvirággomba, pecsétviaszgomba, nameko tőkegomba, júdásfülegomba, déli tőkegomba, rezgőgomba, gyapjas tintagomba, kucsmagombák, ördögszekér laskagomba, szarvasgombák – leírását és a termesztésükhöz szükséges alapvető tudnivalókat is közli.

Megrendelhető a Mezőgazda Kiadótól, kapható az ország nagyobb könyvesboltjaiban illetve különböző internetes könyváruházakban.