Sikeres volt a 32. Holland Gombanapok

A 32. Holland Gombanapok minden beszámolót áttekintve nagy sikernek bizonyult. Ezalatt a néhány nap alatt s’-Hertogenbosch volt a világ gombáinak fővárosa.

Ezen az egyedülálló kiállításon mintegy 80 kiállító, köztük 21 nemzetközi vállalat mutatta be legújabb gombaipari fejlesztéseit, termékeit, szolgáltatásait.

Összesítve 63 országból, mintegy 2600 látogató vett részt a gombanapokon. Több, mint 500 ember dolgozott a standokon és több, mint 3100 szakember folytatott eszmecserét egymással.

A holland gombanapokat szervező alapítvány úgy nyilatkozott, hogy a rendezvény nagyon sikeres volt mindenkinek, aki a szakmából megjelent. A szervezők örömmel vették, hogy Greg Seymour, az ausztrál gombaszövetség vezetője elvállalta az első esti fogadáson a megnyitó beszédet. Ő a gombaipar egyik nemzetközi szinten is jól ismert szakértője. Beszédében hosszasan taglalta, milyen lehetőségek rejlenek a gombatermesztésben, lelkesítő előadását építő beszélgetés követte, akik hallották, bizonyára sokáig emlékezni fognak rá.

A szervező alapítvány vezetője, Piet Lempens visszatekintve erre a sikeres konferenciára a következőket mondta: „Örömmel látjuk hogy ez a rendezvény hazai és nemzetközi szinten is életképes. A világ vezető cégei mutatkoznak be nálunk a nagy számú látogatóknak, a látogatók több, mint 60%-a a cégek vezetői, vagy a menedzsment tagjai. 30%-uk még sosem járt korábban a holland gombanapokon, 50%-uk viszont háromszor, vagy többször járt már nálunk. A résztvevők 70%-a holland volt, 20%-a más európai országokból, 10%-uk más kontinensről érkezett.”

A Holland Gombanapok a jövőben is biztosítani kívánja a gombaipar résztvevőinek az ideális platformot az információk, inspiráló ötletek cseréjének lehetőségét az új, innovatív termékek, szolgáltatások, technológiák elterjedésének érdekében. A következő rendezvény 2013-ban, május 29-31 között lesz, a jól megszokott helyen s’-Hertogenboschban.

Source: The Mushroom People