Hercules, a betöltés „bajnoka”

A lengyel Champion cég a modern gombaipari gépek teljes skáláját forgalmazza. A gépkínálat legutóbbi fejlesztése a Hercules elnevezésű fejtöltő gép, ami a Pieczarkalia-n debütált Lengyelországban.

El tudjuk még képzelni a gombatermesztést speciális gépek és eszközök nélkül? Köszönhetően a folyamatos gépészeti fejlesztéseknek egyszerre tudjuk csökkenteni az egyes munkafázisok és a teljes termesztés idejét és képesek vagyunk csökkenteni a személyi költségeket, növelve ezzel a munkánk jövedelmezőségét. A korszerű gépek használata mindemellett bizonyítottan javítják a termék minőségét is. Ez az összefüggés markánsan jelentkezik a gombaiparban, ahol a komposzt betöltésének minősége nagyban befolyásolja a termés minőségét és nagyobb profitot biztosít a gombatermesztő számára. A Champion a gépek széles skáláját biztosítja a gombatermesztők számára. Ezeket a gépeket úgy tervezték, hogy megfeleljenek a termesztők minden elvárásának és lehetőséget teremtsenek a gombafarmok jelentős technológiai fejlesztésére.

A Hercules fejtöltő gép
A cég legújabb fejlesztése a legfrissebb trendeket tükrözi. A Hercules fejtöltő az ömlesztett komposzt és a takaróföld együttes töltésére került kifejlesztésre. A töltőgép a technológia más gépeivel, a komposzt adagolóval és a takaróföld adagolóval (ha a kamionon nincs adapter), szállítószalagokkal (a takaróföldhöz, komposzthoz) és behúzókkal jól kombinálható. Ezen eszközök kombinálásával a töltési folyamat egy technológiai egységként kezelhető, ami biztosítja a komposzt és a takaróföld egyenletes betöltését a polcokra.

Technikai jellemzők

– 1340 mm polcokra optimalizált rendszer, de 1200 mm-es és 1400-1600 mm-es polcokhoz is alkalmazható
– Áramellátás: 380V, a teljesítmény kb. 25kW
– A fő szállítószalag sebessége kb. 6m/perc
– Teljes tömeg: 9120 kg
– A gép hidraulikus hengerekkel emelhető, amelyek a mozgatható kerethez csatlakoznak
– Az elülső betermelő szalag szöge állítható (fel-le) a komposzt és a takaróföld pontos betöltéséhez
– Két belső terelő: a komposztnak és a takaróföldnek
– A fő szalag maximális emelés magassága (felső szint): 3330 mm
– 70 mm hézag a torziós meghajtású kerekekkel mozgó keret és a talajszint között (mozgatáskor)
– Hangjelzés a fejtöltőgép kikapcsolásakor
– Borzoló henger (elülső 2), a sebesség a vezérlőegységen kívül szabályozható így könnyen hozzáférhető a kezelő számára
– Két futószalag a komposzt és a takaróföld szállításához a hopperből
– A kerekek 4 irányba mozgathatóak
– Két elektromos alállomás
– Szállítószalag fűtés – opcionális
– Mérleg az alapanyag tömegének ellenőrzésére – opcionális

Védelem és tapasztalat

A fejlesztés során kettős védelmi rendszert alkalmaztunk, hogy a gépet megvédjük a korróziótól. Ennek érdekében a gép egyes elemei tüzihorganyzást kaptak, majd a horganyzott elemeket nagy ellenállású festékkel festettük le. A gép egyes részei (pl. a borítás) rozsdamentes acélból készült.

A betöltés gépek piacán számos olyan megoldást alkalmaznak a gyártók, ami a lengyel és más országok termesztőinek tapasztalatain alapul. Hiány van azonban a mérnöki fejlesztésekben, ami segítene abban, hogy a felhasználók világszínvonalú gépet kapjanak. Ez az új gép megfelel ennek az elvárásnak.

Fenntartjuk a technikai paraméterek módosulásának lehetőségét. Minden közölt méret,tömeg csak hozzávetőleges.

További információkért látogassa meg oldalunkat: www.championgroup.eu
(X)