A Legro és a Kalloveen tőzegmezőket vásárolt Lettországban

A Topterra Holland a Legro Group része, ami különböző, a kiváló minőségű tőzegtermékek termelésére és szállítására szakosodott cégekből áll. A Legro Group és a Kalloveen közösen vásárolta meg a „AS Seda” nevű céget Lettországban. A Seda 1954-ben alakult és ma egyike a legnagyobb tőzegbányáknak Lettországban. Mintegy 1500 hektárnyi tőzegmezővel rendelkeznek és különböző tőzegtemékek gyártására gyártókapacitásuk is rendelkezésre áll. A cég megvásárlása után a Kalloveen fogja a tőzeg kitermelését és a nyersanyagok értékesítését irányítani, míg a gyártásért felelős partner a Legro lesz.
Lam Janssen, a Topterra igazgatója elmondta: „Ezzel a vásárlással, ha szükséges, képesek vagyunk a gyártást és szállítást egyaránt Lettországból lebonyolítani. Hosszú időre biztosítottuk a nyersanyag ellátásunkat.”

Legro Group
A Legro Group, a Topterra Holladot, a Legro Potgrondot és a Lagro Transportot magába foglaló cégcsoport a 4. generáció óta piacvezető. A cégnek három gyártó telepe van, egy Hollandiában, egy Németországban és egy Indiában. Kereskedelmi irodái Hollandiában, Németországban és Ausztriáliában vannak. A Topterra Holland egyike a világ legnagyobb gomba takaróföld forgalmazóinak, a Legro Potgrond növényi táptalaj és termesztőközeg forgalmazó, míg a Legro Transport a vásárlók kiszolgálásáért és a logisztikáért felelős. Az egész cégcsoport a legmagasabb szintű szabványok szerint végzi munkáját.

Kalloveen
A Kalloveen birtokolja a legnagyobb európai elosztóközpontot, ami Belgiumban, Antwerpenben kikötőjében található. Ezzel a cégvásárlással saját tőzegbányából tudják kiszolgálni a tőzeg alapú termékek gyártóit.