Díjat nyert a Scelta terméke

A 20. Alimentaria kiállításon – ami a legnagyobb és legfontosabb nemzetközi élelmiszer-ipari kiállítás Dél-Európában – a Scelta „Fingerfoodballs” nevű terméke elnyerte a legjobb nemzetközi terméknek járó címet.  Jan Klerken, a Scelta Mushrooms tulajdonosa,  és Jules Klerken, a Fingerfoodballs fejlesztője vette át a díjat a barcelonai díjkiosztón.

Az Innoval elnevezésű innovációs verseny az Alimentaria egyik legnagyobb programja, ahol az élelmiszer-ipari cégek bemutathatják a legújabb fejlesztéseiket. A díjkiosztón a zsűri 14 kategóriában adta át a legjobbaknak járó díjakat.  A kiválasztási procedúra után – amelyen minden benevezett terméket a zsűri egyenként végigkóstolt – a Scelta termékét az Innoval 2014. „Legjobb Nemzetközi Termék” címmel jutalmazták.

A Scelta Mushrooms ezt az egészséges terméket a már ismert „rágcsálnivalók” helyett kínálja.  A Fingerfoodballs különböző zöldségekből készül, mesterséges színezékek, aromák nélkül. Mivel teljesen húsmentes, így a vegetáriánusoknak is remek csemege lehet.