Gomba a tanteremben

Többek között ausztráliai „Star of the Sea” iskola diákjai is részt vettek abban a programban, amiben közel 800 diák kapott lehetőséget arra, hogy a tanórák keretében megismerjék a gombatermesztés rejtelmeit. Ausztráliában 14 iskola csatlakozott a következő hónapokban lebonyolításra kerülő programhoz.

A legfontosabb cél, hogy a következő generációk is megismerkedjenek a termesztett gombákkal, melyekről egyre gyakrabban derül ki, hogy természetes eszközei lehetnek az agyvérzés megelőzésének, vagy akár a mellráknak és a prosztataráknak. Az oktatóprogramot az Ausztrál Gombatermesztől Szövetsége koordinálja. A tanulók számára kerti csomagokat állítottak össze, ami komplex módon hangolja össze a különböző tanórákon (angol, biológia, matematika, tudomány, technológia, egészségügy ismeretek) elsajátított tudást a 4-5. osztályosoknál.

Greg Seymour, a Szövetség elnöke elmondta, hogy a program során a diákok megismerkednek a termesztés alapjaival és megtanulják a szedést és a feldogozást, majd néhány speciális fogást is elkészítenek az iskolában. A program végén minden diák egy nagy adag gombát is vihet haza az apák napi lakomához.

Ez egy nagyon izgalmas lehetőség a diákoknak, hogy részesei lehetnek a folyamatnak, ami segít nekik megismerni a gombák pozitív egészségügyi hatásait. A diákok a tűfejképződéstől a teljes kifejlődésig figyelemmel kísérik a gombák fejlődését a tantermekben – mondta el Greg Seymour.

Forrás: adelaidenow