Az American Mushroom Institute jelentése szerint az amerikai gombaiparban egyre növekvő költségek jelentenek kihívást. Ennek legfőbb oka az éghajlatváltozás, a folyamatos munkaerő-problémák, a fogyasztói preferenciák […]
Other news
Gombák tasakban – új, forradalmi fűszertermék
Egy izraeli startupcég, a The Mushroom Benefit a közelmúltban mutatta be a „Cuisine Bag” elnevezésű termékcsaládját. A kis tasakokba csomagolt szárított gombát és fűszereket tartalmazó […]
D-vitaminban gazdag shiitake-t fejlesztenek Indiában
Himalájai Bio-Erőforrás Technológiai Intézet (IHBT), és a Palampur-i Tudományos és Ipari Kutatási Tanács (CSIR) vezető laborja közös kutatást indított. A vizsgálat célja egy költséghatékony technológiával […]
Egy német cég gombából készült cipőt dobott a piacra
A gombákat évezredek óta fogyasztjuk mint élelmiszert, ebben semi különös nincs. A gombák azonban nem csak ételeinkben hasznosíthatóak, de képesek lehetnek arra, hogy kiváltsák az […]
Zöldpenész a gombatermesztésben – mit tehetünk?
A közelmúltban többen is kérdezték, hogy zöldpenész, Trichoderma fertőzés jelent meg a csiperkegomba állományukban, mit tudnak tenni? Megpróbáljuk összefoglalni a tudnivalókat. A zöldpenész első igazán […]
Mark den Ouden – Miért fontos a jó takaróföld?
Tulajdonságok A takaróföldet elsősorban tőzeg alkotja. A tőzeg porózus szerkezete biztosítja a víz áramlását a takaróanyag teljes vastagságában. A nagyon apró (mikro) pórusok lassan elnyelik […]
Sylvan szakmai nap – BASF növényvédő szerek helyes használata
Sylvan Hungária Zrt. és a Szent István Egyetem Zöldség- és Gombatermesztési Tanszéke tartott szakmai napot a BASF termékek, növényvédő szerek (Sporgon, Nemasys M, Harvinta) helyes használatáról a […]
Új húspótló termék gombából: a „Pulled port”
Egy új, a húsmentes étkezésben kiválóan alkalmazható terméket dobott a piacra a To-Jo Mushrooms. A To-Jo egy pennsylvaniai családi vállalkozás, az USA egyik legjelentősebb gombatermesztő cége. […]