Az ír gombaipar követi a fogyasztói igényeket

Az ír gombaipar napjainkban, hasonlóan más élelmiszeripari vállalatokhoz, különösen az alap élelmiszereket termelő ágazatokban nagy kihívásokkal küzd azon a piacon, ahol a legfontosabb szempont az árverseny.

John és Karen Kerrigan a Goldshield Mushrooms-tól

Ebben a kihívásokkal teli környezet volt a mozgatórugója annak, hogy apa és lánya, John és Karen Kerrigan termék és márkafejlesztésbe kezdjen.

„A partnereink elmondták, hogy a minőség mellett a helyi, ír termékeket preferálják és a fogyasztóiknak magas hozzáadott értéket és kényelmet kívánnak biztosítani.”– Mondja Karen Kerrigan, kereskedelmi vezető.

„Ezért kifejlesztettünk a saját „Kerrigan’s Mushrooms” márkánkat, a grillezésre kész, töltött gombaételek széles skálájával, a hagyományosan előre csomagolt gombafejek és szeletelt gomba mellett.

Az új márkát a család nevével láttuk el, ezzel is érzékeltetve a termékcsalád tradícionális, ír, prémium jellegét és frissességét.” Különböző kiszerelésű gombák piacra dobásával egyidőben a cég elindította új weboldalát is a https://www.kerrigansmushrooms.ie címen.

„Az új termékcsalád bevezetésével és a hagyományos friss gombatermékek piacának folyamatos fejlesztésével növelni tudtuk a piaci pozíciónkat, és jelentősek vagyunk a több mint 50 millió Euro-s ír gombaiparban.” – magyarázza John Kerrigan.

„Igyekszünk kihasználni az otthoni főzés növekvő trendje és a média adta lehetőségeket. Ezért különösen örültünk annak, hogy a Board Bia (Ír Élelmiszeripari Testület) minket választott ki, hogy a híres séf, Neven Maguire tv sorozatában 2010 márciusában szerepeljünk. Ez a lehetőség hatalmas ismertséget szerzett nekünk.

Goldshield Mushrooms

A Goldshield Mushrooms Ltd. családi vállalkozásként indult 28 évvel ezelőtt. A vezetője John Kerrigan, a kereskedelmi vezető a lánya, Karen Kerrigan, ma már több, mint 70 embert foglalkoztatnak. A cég hetente mintegy 100.000 font, azaz több, mint 45 tonna gombát termel és forgalmaz hetente. A piacon megtalálható gombáik széles skálája, különböző friss gombafejek, szeletelt, töltött, félkész, bio és egyéb termékek.

Az ír gombaiparról

A jelenleg legfrissebb 2009 decemberi adatok alapján az ír gombaipar forgalma 50 millió Euró volt és az ír gombaeladás igen bonyolult helyzetének ellenére csak 1,3%-kal csökkent az elmúlt évben. Ez még mindig reménykeltő, a teljes élelmiszer ágazat veszteségéhez képest, ahol a ez eladások 3,6%-kal csökkentek a tavalyi évben.