Innovatív gombatermék a Foodapesten

A február 21-24. között megrendezett Foodapest kiállítás természetesen nem múlhat el úgy, hogy ne jelenne meg egy kiállító új gombaipari termékkel.

Február 21-én, a Hungexpo területén ismét megnyitotta kapuit Magyarország egyik legrangosabb élelmiszerekkel, és élelmiszeripari gépekkel, kellékekkel kapcsolatos szakmai kiállítása, melyre külföldről is számos kiállító érkezett. A Foodapest nem csak hazánkra nézve, hanem Közép-Kelet-Európában is jelentős eseménynek számít, és 1992 óta, tehát a rendezvénysorozat már nagykorú.

Az „A” pavilon 112-es standján a győrújbaráti Horex Kft. ínyencek tömegét magához csalogató termékeivel szorgoskodott Horváth Csaba, aki újdonságként mutatta be a gomba fasírozottat, a gombakrémet, mint szendvicskrémet, natúr, paradicsomos és tejszínes ízben.

A paletta végigkóstilásával megállapítható egy manapság ritka jelenség: Nem csak gomba ízű, hanem gombás!

Csaba elmondása szerint a termék teljes egészében Hungaricum, mert a friss gomba Győrújbarát-hegyen terem, tőle pár méterre, a feldolgozóüzemben főzik a gombakrémet, amit elkészítés után helyben, az üzemi fagyasztóalagútban gázzal fagyasztanak le. Termékeik újdonságnak számítanak az élelmiszer piacon. Annyira konyhakészek, hogy például a fagyasztott, tömlős kiszerelésű terméket kivéve a hűtőből, kiolvasztjuk, kenyérre kenjük, ízlés szerint meghintjük sajttal, és már ehetjük is. A paradicsomos gombakrémet akár főtt tésztával is fogyaszthatjuk.

Amíg a résztvevők kóstolgattak, addig a kínáló pultba épített monitoron keresztül megtekinthették, hogyan termesztik a gombát, és ebből hogyan készül a finomság.

Forrás: KisalFöld.hu