Új gombatermék a brit polcokon

Az elmúlt 30 évben először kerül a brit polcokra új típusnak nevezhető gombatermék. A termék neve „Forestire”, más csiperkegombákkal összehasonlítva valamivel édeskésebb és a párolásnál nem veszíti el jellegzetes barna színét. A Forestire-t a Monaghan Mushrooms a világ legnagyobb gombacsíra gyártójával, a Sylvannal együttműködve nemesítette.

A munka 2006-ban kezdődött három olyan csiperkegomba fajta azonosításával, ami alkalmas lehet egy új vonal kinemesítésére. A Monaghan Mushrooms markerting csoportjának vezetője elmondta, hogy az motiválta a termékfejlesztést, hogy a vásárlóknak mind megjelenésben, mind ízélményben valami újat akartak létrehozni. A gombafogyasztók és rajongók évek óta panaszkodnak, hogy a termesztett csiperkék ízvilága már nagyon távol van a vadon szedhető fajoktól. A termesztési kísérletek kezdetén ezért a legfontosabb szempont az volt, hogy olyan fajtát hozzanak létre, ami mind megjelenésében, mind ízében a lehető legnagyobb mértékben hasonlít a természetben gyűjthető csiperkékhez. Az új szín- és ízvilágnak köszönhetően ezt a fajtát nagyon széles körben fel lehet használni a különböző ételekben.

A Forestire egyelőre Nagy-Britanniában 400 Tesco áruházban vásárolható meg.

Forrás: Monaghan Mushrooms