Komposztálható csomagolásra váltott a gombatermelő cég

A Te Mata Mushroom Company az első olyan gombatermesztő vállalkozások között van, akik az ún. Enviro Pac komposztálható csomagolásra váltottak, ami azon túl hogy újrahasznosítható, egyben vízálló is. A sikeres bevezető kísérleteket követően kerültek a Hawke’s Bay New World nevű, új-zélandi áruházlánc polcaira országszerte a Te Mata Mushroom Company csiperkegomba termékei az új csomagolásban.
„A 2013-as Foodstuffs Fresh Tradeshow kiállításon folytattunk beszélgetést a témáról a szakmai képviselőivel és szakértőkkel. Ezután kezdtünk el keresni egy olyan komposztálható gombatálcát, ami megfelel az elvárásainknak és nem emeli a termék eladási árát jelentősen.

A Jenkins Freshpac Systems nevű csomagolóanyag-gyártó cég volt az, aki olyan tálcát tudott nekünk készíteni, ami megfelelt a céljainknak. Az Enviro Pac nevű termékük volt az a csomagolás, ami mellett döntöttünk. Ez a tálca méltányos termelésből származó pálmarostból készül, ami a pálmaolaj gyártás mellékterméke.
Az teszi ezt a csomagolóanyagot igazán különlegessé, hogy a tesztek szerint 90 nap alatt tökéletesen lebomlik, még az egyszerű, házi komposztálókban is. Ez a biztonságos, fenntartható csomagolás segít nekünk, hogy eleget tegyünk a környezetvédelem iránt igényes vásárlóink elvárásainak.”

Forrás: Fresh Plaza

te-mata-mushroom-packaging