Terrafunga Bar – csokoládé bokrosgombával és mogyoróval

A vermonti székhelyű Terrafunga vállalat, aki elkötelezett a prémium minőségű egzotikus gombák termesztésében, néhány hete piacra dobta legújabb gomba kreációját a Terrafunga csokoládét. Ez a különleges táblás csokoládé az édes és füstös karamellizált bokrosgomba, a bársonyos venezuelai fekete csokoládé és a pirított mogyoró egyedüli kombinációja. Ennek a különleges csokoládénak a fogyasztása igazán dekadens élvezetet nyújt, a 61 %-os fekete csokoládét édes meglepetésként kandírozott bokrosgomba és roppanós mogyoró öleli körbe.

A Terrafunga csokoládé táblás formában vásárolható meg, a cég weboldalán, az ajándékok menüpontban. A cég a Tavernier Chocolates-al együttműködve készíti ezt a édességet, aki járt jártasak a kivételes egyedi csokoládés édességek készítésében. A Tavernier-t filozófiája, etikus üzletpolitikája, a beszerzési forrásai, az elkötelezettsége a fenntarthatóság és az innovatív gondolkodás iránt tette tökéletes partnerré. Minden tábla csokoládé fair-trade gyártású venezuelai csokoládét, biotermesztésből származó bokrosgombát, biocukrot és vaníliát tartalmaz. A termékeket kézzel készítik és csomagolják Vermontban.

A Terrafunga vállalatot Pip and Olivia Winslow alapította 2013-ban. Gombák kültéri, rönkös biotermesztésével és vad gomba gyűjtéssel foglalkoznak. Az általuk gyűjtött vad gombát szezonon kívül szárított formában is forgalmazzák egyéb termékek és táplálkozási kiegészítők mellett.

„A magas hozzáadott értékű termékeinket a vásárlóink nagy megelégedéssel fogadták emiatt kívántuk bővíteni a gomba kínálatunkat” mondja Pip Winslow, a Terrafunga társalapítója és elnöke. Jelenleg a farm négy különböző egzotikus gombából készít különböző kézműves élelmiszereket: shiitake-ból, laskagombából, süngombából és bokrosgombából. Ezentúl Pip és Olivia kollégái szezonálisan gyűjtenek a természetben rókagombát, szürke tölcsérgombát, laskagombát, bokrosgombát és kucsmagombát, melyeket egyedi sós sütemények készítésére használnak fel.

Forrás: prweb.com