TRUFO innovatív gomba termékek mushroom SPAR hungaricool 2

TRUFO – díjnyertes gombatermékek a SPAR-ban

Negyedik éve hirdeti meg a magyar SPAR a Hungaricool termékversenyt, aminek célja az, hogy a hazai piacon működő érdekes, innovatív, újszerű vállalkozások bemutathassák a termékeiket az áruházlánc polcain. Idén először, a TRUFO Hungary Kft. termékeinek köszönhetően termesztett gombából készült termékek is bekerültek a győztesek közé.

Egzotikus gombák, pikáns ízek

A viszonylag unalmas feldolgozott gombatermékek piacára hoz üdítően új finomságokat a TRUFO gombákból fejlesztett termékcsaládja. A TRUFO Antipasto termékek pácolt laskagombából, ördögszekér-laskagombából és shiitakeből készülnek, de a portfolióból nem hiányozhatnak a szarvasgomba termékek sem. Ezek a termékek nem hagyományos konzervtermékek. A gombákat fűszeres lében pácolják, majd pikáns, zöldfűszeres olajjal öntik fel, így kerülnek az üvegbe. Kiválóan illenek grill ételekhez, salátákhoz, vagy akár önmagukban, előételként is fogyaszthatók. A fűszeres olaj sem veszhet kárba, hiszen egyszerűen felhasználhatók salátaöntet alapjaként, pirított zöldségek mellé, krémlevesek, főzelékek feltétjeként.

A SPARban kapható termékek között megtaláljuk a TRUFO szarvasgomba csemegéinek két oszlopos tagját is: a szarvasgombás vargánya pesztót és a szarvasgombás olívaolajat. Mindkettőt bátran ajánljuk olyan kísérletező kedvű fogyasztóknak, akik meg szeretnék élni a szarvasgomba íz által közvetített csipetnyi luxust. Mindkét termék bátran használható készételek ízesítésére, például salátákhoz, tésztaételekhez, sültekhez.

TRUFO innovatív gomba termékek mushroom SPAR

Szarvasgombában piacvezető

A TRUFO Hungary Kft. elsősorban a Közép-európai szarvasgomba piacon ismert. A TRUFO Hungary Kft. magyar szarvasgomba specialisták és tapasztalt svájci befektetői csoport vegyesvállalata, akik komoly múlttal rendelkeznek a prémium élelmiszerek terén. 2017-től Pétervásárán friss, félkész és kész szarvasgomba termékeket állítanak elő ipari, gasztronómiai és kiskereskedelmi ügyfeleknek. Elkötelezettek a prémium minőségű termékek előállítása iránt: minden alapanyag, beszállító és termék szigorúan ellenőrzött és a legapróbb részletekig kidolgozott.

Intenzív termékfejlesztés

A TRUFO egyik fő erőssége a szarvasgomba piacon az, hogy nem csak a már unásig ismert termékek forgalmazásával foglalkozik, hanem évek óta aktívan dolgozik azon, hogy folyamatosan új termékekkel jelenjen meg a piacon. Ennek a törekvésnek az eredménye az új Antipasto termékcsalád és a nagyon széles szarvasgomba termék-portfólió is. Fogyasztóként, vagy akár viszonteladóként is érdemes elidőzi a TRUFO honlapján, ahol egészen széles skáláját találjuk az innovatív termékeknek. Információnk szerint a fejlesztések sorának pedig közel sincs vége, fogunk még hallani a TRUFO gombatermékeiről a jövőben is.

Hungaricool – a hazai termékek versenye

A Hungaricool termékversenyben idén közel 200 pályázó, több, mint 300 terméke vett részt. Ebből választotta ki a gasztronómiai-, élelmiszeripari szakemberekből, influenszerekből álló zsűri a 9 legjobbat. A győztesek A SPARtól a szakmai mentorálás mellett fél éves megjelenést kapnak a magyar INTERSPAR és kiemelt SPAR áruházak polcain. Emellett a K&H Bank, mint a verseny társszervezője tanácsadással és kedvező finanszírozási ajánlattal támogatja a nyerteseket.

A 9 új márka 37 új termékének és az INTERSPAR áruházakban való forgalmazása a beszállítói kört is figyelembe véve száznál is több foglalkoztatottnak ad munkát és a vállalkozói kedv élénkítésére is jó hatással van. Az együttműködéssel a SPAR és a K&H egy jól működő gyakorlati példát mutat a további innovációk ösztönzésére Magyarországon.