scelta mccain breaded eloetel felvasarlas aquire

A McCain felvásárolja a Scelta Products vállalatot

A McCain Foods felvásárolja a Scelta Products vállalatot, így egy hollandiai székhelyű fagyasztott élelmiszereket gyártó céggel bővült a finom, elkészített zöldséges előételeket kínáló termékcsaládja.

Az ügylet 2022. szeptember 8-án zárult le. Jelentős befektetést jelent, amely a McCain növekedését és terjeszkedését fogja elősegíteni a fagyasztott zöldség előételek területén.

A Covid utáni világ zűrzavara és bizonytalansága ellenére a McCain továbbra is keresi a növekedési és befektetési lehetőségeket. Ezek összhangban vannak üzleti értékeivel és globális vezető szerepével. A Scelta Products a legújabb a McCain által az elmúlt években az előétel- és snack-kínálatának bővítése érdekében végrehajtott beruházások sorában. Ezek közé tartozik az Ad van Geloven, a Strong Roots és a Forno De Minas. A Scelta Products felvásárlása újabb jele a McCain elkötelezettségének, hogy megőrizze és megerősítse pozícióját a globális előétel-piacon.

„A közös ügyfelek és a közös értékek miatt családi tulajdonban lévő vállalatokként a McCain Foods és a Scelta Products között természetes az együttműködés” – mondta Max Koeune, a McCain Foods vezérigazgatója. „Megtiszteltetésnek és kiváltságnak érezzük, hogy a Scelta Products örökségére építhetünk, és ízletes termékeiket eljuttathatjuk vásárlóinkhoz, miközben tovább bővítjük a Scelta alapítói által létrehozott fantasztikus üzletet”.

22 éve a panírozott zöldségek piacán

A Scelta Products több mint 22 éve az innováció motorja a fagyasztott zöldségiparban, és az elmúlt 13 évben a McCain’s üzleti partnere volt. A Scelta Products hagymakarikái, a rántott és panírozott gomba és más zöldség előételek jól illeszkednek a McCain meglévő előétel portfóliójába, és lehetővé teszik számunkra, hogy kiszolgálják a fogyasztók és a vásárlók növekvő igényét az ízletes snack lehetőségek iránt.

A holland gyártó üzemei integrálódnak a McCain hálózatába, ami megnövelt termelési kapacitást teremt a az európai és nemzetközi piacokon. A Scelta Mushrooms, a Scelta Products társalapítója a jövőben kizárólag a gombaipari tevékenységére fog összpontosítani.

„Több, mint egy évtizedes sikeres üzleti partnerség után nagy örömmel tölt el minket, hogy hivatalosan is a McCain Foods család tagjaivá válhatunk” – mondják Jos Koster és Wilco Boone, a Scelta Products társalapítói. „Vállalataink az évek során együtt nőttek, és izgatottan várom, hogy ez folytatódjon. Azzal, hogy egyesítjük erőinket a McCainnel, az előétel-termékek globális vezető vállalatával, amelynek üzleti értékei hasonlóak a miénkhez, biztos vagyok benne, hogy a Scelta Products öröksége tovább fog épülni”.

A felvásárlási árat egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.

További információkért látogasson el a mccain.com weboldalra.

A McCain Foodsról

A McCain Foods Limited egy családi vállalkozás, amelyet 1957-ben alapítottak a kanadai Florenceville-ben, New Brunswickban. Ma a vállalat a világ legnagyobb fagyasztott burgonyatermékek gyártója, valamint az előétel- és snackpiac globális vezetője. Termékei a világ több mint 160 országában találhatóak meg éttermekben és kiskereskedelemben. A vállalat világszerte jelentős termelési és kereskedelmi tevékenységet folytat. Mintegy 22 000 embert foglalkoztat, hat kontinensen 49 termelőüzemet üzemeltet. Összesen 3500 gazdálkodóval áll kapcsolatban, és éves forgalma meghaladja a 11 milliárd kanadai dollárt.