automated solution for mushroom harvesting christiaens gomba szedés automatizált

Az első automatizált gombaszedő rendszer

A Christiaens Group által közzétett sajtóközlemény szerint a holland Heereco, a biogomba termesztés úttörője, a legteljesebben automatizált rendszert vezette be a friss piacra szánt gomba szedéséhez. Ez az áttörő eredmény a Christiaens forradalmi „Drawer” rendszerének és a Mycionics fejlett robottechnológiájának a stratégiai integrációján keresztül valósul meg.

Együttműködésen alapuló automatizálás

A Mycionics-szel való együttműködésben a Christiaens Group egy teljesen automatizált megoldást mutatott be. Ez lefedi a teljes gombaipari technológiát a gomba szedéstől egészen a csomagolásig. A Christiaens „Drawer” rendszere a Mycionics legújabb robottechnológiájával kombinálva jelentős előrelépést jelent ezen a területen. A Mycionics robotszedője az emberi munkával együttműködve képes a gombákat kétszeres sebességgel betakarítani. Ez nemcsak növeli a termelékenységet, hanem csökkenti az emberi munkaerőtől való függést is. Ez nagyobb terméshozamot és kiváló minőséget eredményez alacsonyabb termelési költségek mellett. Az integrált robotszedő, a Christiaens platformjával párosítva gyors megtérülést ígér.

A „Drawer” rendszer működéséről egy rövid videó megtekinthető IDE kattintva.

Automatizálás a csomagolási folyamatbangombszedgombszszedés

Az automatizáció további fokozásához a Christiaens gombacsomagolója és tálcatovábbító rendszere forradalmasítja a csomagolási folyamatot. Ez az automatizált rendszer hatékonyan helyezi a gombát a tálcákba és szállítja őket a komissózáshoz. Az egységes és hatékony csomagolási folyamatot biztosítva ez a rendszer kiemelkedő a gombatermesztés technológiában.

A szedők támogatása

A Mycionics jelölő rendszer – azzal, hogy képes felismerni és megjelölni a szedésérett gombákat – optimális kölcsönhatást teremt a robot és az ember között. Javítja a szedés hatékonyságát, csökkenti az új szedők betanulási idejét és minimalizálja a szedési hibákat.

A jelölőrendszer a big data adatgyűjtésnek köszönhetően valós idejű információkat kínál a gombaágyással kapcsolatban. Ideértve az ágyás mikroklímáját, a gombák méretét, a növekedési ütemüket és a minőséget, értékes betekintést nyújtva így a termesztési folyamatba.

Forradalom a termelékenységben

A Christiaens robotikai képességekkel bővített „Drawer” rendszere gyökeres változást hoz a gombafarmok termelékenységében. Demonstrálva a gomba mennyiségének és minőségének javításának lehetőségét, ez a rendszer felülmúlja a hagyományos polcos rendszereket, amelyek kézi munkára támaszkodnak. Gyors megtérülést és jelentős előrelépést kínálnak a gombatermesztés hatékonyságában.

„Az ökológiai termesztés és innováció iránti elkötelezettségünk miatt a piac legjobbjaival működünk együtt az automatizált gombabetakarítás terén. A Mycionics és a Christiaens úttörő technológiája növeli a termelékenységünket, és összhangban van a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünkkel. Hisszük, hogy ez egy rendkívüli pillanat a gombatermesztés jövőjében.”
Jeffrey Heeren (a Heereco tulajdonosa).

Forrás: Christiaens Group