„Go Pink!” ismét Magyarországon

A „Go Pink!” mellrák ellenes kampány hosszú évek óta az őszi hónapok egyik legjellegzetesebb kezdeményezés a gombaiparban. Az angolszász országok gombatermelői különböző szervezetekhez csatlakozva összefognak és gombatermékeiket rózsaszín tálcán kínálják az áruházakban. A pink tálcás gombákból befolyó bevételt, vagy annak egy részét különböző rákellenes, rákkutatási vagy hospice szervezetnek ajánlják fel.

Idén először csatlakozott magyar vállalkozás is ehhez a nemzetközi mozgalomhoz, a Bio-Fungi Kft. „GOmba Pink” kampánya október 1-jén indult és 30 napon át tart. A pink tálcás termékek az ALDI és a Tesco áruházaiban kaphatóak. A bevételből a cég a Magyar Rákellenes Liga törekvéseit támogatja.

A kezdeményezésről a Bio-Fungi Kft. oldalán lehet bővebb információkat találni, a csiperkegomba élettani hatásairól, gasztronómiai értékéről és az elkészítéséről pedig a Gombarecept.hu oldal ad bővebb felvilágosítást. Mindkettő hasznos olvasmány. A kampány eseményeiről a legfrissebb információkat a Bio-Fungi és a Gombarecept facebook oldalain találjuk.

Gratulálunk a kezdeményezéshez és reméljük minél többen választják az üzletekben a pink tálcás gombát!