GO PINK – gombafogyasztással a mellrák ellen

Minden év októbere a mellrák ellenes harc hónapja. Szerte a világban rózsaszín szalaggal ellátott termékek, rózsaszínbe öltöztetett rendezvények, hírességek hirdetik a mellrák ellenes küzdelem és a megelőzés fontosságát. Természetesen a gombaipar sem maradhat ki ebből a kampányból, hiszen évek óta ismert a csiperkegomba mellrák ellenes, megelőző hatása.

A téma legnevesebb kutatói az amerikai City of Hope intézet szakemberei, akiknek számos publikációja jelent meg a témában, mi is több cikkben írtunk már a kutatási eredményekről. Ez az intézet és a nemzetközi gombaipari szereplők összefogása indította útjára a “GO PINK” kezdeményezést, amihez világszerte több cég is csatlakozott. A kampány ideje alatt a gombatermelők rózsaszín tálcákban forgalmazzák termékeiket, így hívva fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára. Az akció ideje alatt befolyt összegekből különböző mértékben az adott ország rákkutató intézetei, alapítványai, hospice szervezetei részesülnek. A hazai gombaipari cégek is évek óta szerveznek hasonló kampányokat, ami idén sem maradhat el.

A Bio-Fungi Kft. rózsaszín tálcás gombatermékei a TESCO és az ALDI áruházakban öltöznek rózsaszínbe, a befolyt összegből a minden eladott tálca gomba után 5 Ft-tal a rákkutatást támogatja a cég.