Szedd magad gomba – az igazán friss áru!

Igazán friss gombát szeretnél? Az Kroger élelmiszer lánc Indianaban megoldotta, náluk te magad szedheted le a friss csiperkegombát!

Ahelyett, hogy a gombatermelők által csomagolt gombát tenné a polcra a Kroger élelmiszer boltjaiban Indianapolisban és Bloomingtonban adott a lehetőség a vásárlóknak, hogy a csiperkegombát saját kezükkel szedjék le a termőágyakról. Kicsit koszos lesz ugyan a kezük, de a gomba olyan friss, amilyen friss csak lehet.

A szedd magad akcióról a Kroger boltjaiban az első fotók néhány hónapja jelentek meg a Redditen és a megosztások alapján sok kedvező visszajelzést kaptak. Mások pazarlásnak tartják, hogy a képeken sok, a válogatós vevők által otthagyott, már használhatatlan gomba látszik. Többen rámutattak, hogy valójában így sokkal kevesebb hulladék keletkezik, hiszen csak a letermett komposztot kell kidobni és frissre cserélni.

pick-your-own-mushrooms4

A Kroger a harmadik legnagyobb áruházlánc az Egyesült Államokban, de a megjelent képek alapján csak Indiana állam boltjaiban érhető el ez a fajta szedd magad gomba. Vajon meg fog jelenni máshol is?

Forrás: Odditycentral

pick-your-own-mushrooms3