highline mushrooms

A kanadai Highline Mushrooms felvásárolja Prairie Mushrooms-t

A Highline Mushrooms örömmel jelentette be, hogy megvásároljai a Prairie Mushrooms cégcsoportot, amely egyike a nyugat-kanadai legnagyobb integrált gombatermesztő és kereskedő vállalatoknak. A Highline jelenleg öt farmot üzemeltet British Columbia és Alberta területén, hogy a lehető legjobban szolgálja a nyugat-kanadai és amerikai ügyfeleket. Duke Tran, a Prairie Mushrooms jelenlegi elnöke és alapítója lesz a Highline cégcsoport nyugat-kanadai igazgatója.

„A Prairie kiválóan illeszkedik meglévő gombaágazatunkba Nyugat-Kanadában, mivel megbízható pozíciót tölt be a piacon, kulcsfontosságú ügyfelekkel és jelentős biogomba termelési kapacitással bír. Örömmel tölt el hogy együtt dolgozhatok Duke-al, hogy folytassuk növekedésünket Nyugat-Kanadában, miközben tovább támogatjuk ügyfeleink növekvő a minőségi és innovációs igényeit.” mondta Aaron Hamer, a Highline elnök-vezérigazgatója.

A Highline-nal való együttműködés lehetővé teszi, hogy egyesítsük üzleteinket a magas műszaki szakértelem és a minőségi szint megtartása érdekében Kanadában, és biztos vagyok benne, hogy együtt kivételes termékeket és szolgáltatásokat tudunk nyújtani ügyfeleinknek. Még ennél is fontosabb, ha végigvisszük a Highline-nal ezt a folyamatot, világossá válik számomra, hogy valóban egy közös értékrendet és irányadó elveket hozunk létre. ” – nyilatkozta Duke Tran, a nyugat-kanada cégcsoport elnöke.

Az 1961-ben alapított Highline Mushrooms Kanada legnagyobb gombatermesztője, több mint 1600 alkalmazottja van az országban. Ők a világ legnagyobb biogomba termesztői. A Highline-t 2016-ban vásárolta meg az ír trópusi gyümölcs kereskedő cég, a Fyffes, majd később 2016-ban kibővült az Ontario és Quebec mellett a All Seasons Mushrooms által üzemeltetett öt farm felvásárlásával.

A Prairie gomba márkanév több mint 50 éve ismert Nyugat-Kanadában, mint úttörő és vezető cég az iparágban. A Prairie folyamatosan meghatározta a minőséget és a következetességet, amelyet kiskereskedelmi ügyfelei és fogyasztói elvárnak. A Prairie öt farmot üzemeltetett British Columbia-ban, és termékeit British Columbiában, Albertában és az Egyesült Államok nyugati partvidékén értékesítette.

Forrás: Highline Mushrooms