Takaróföld, CNC, Legro, CACing, casing soil

A Legro átveszi a CNC takaróföld ágazatát

Miután 2020-ban a Sun European Partners egyik leányvállalata megvásárolta a CNC-t, a CNC stratégiai átrendeződést hajtott végre tevékenységeiben. Úgy döntött, hogy az alaptevékenységére összpontosít, és minden figyelmét a megbízható, kiváló minőségű gombaszubsztrátumok előállítására és forgalmazására, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokra fordítja. A vállalat gondosan ügyelt arra, hogy megbízható partnert keressen a takaróföld gyártással kapcsolatos tevékenységeinek átvételére. A szolgáltatás folyamatosságának biztosítása a minőség és az ügyfélszolgálat kompromisszummentes biztosítása volt a prioritása.

A CNC méltó partnert talált a Legro Mushroom Casing Solutions BV (korábbi nevén Topterra) személyében. Július 11-től ők biztosítják, hogy a CNC jelenlegi ügyfeleinek a gyártása és ellátása folytatódjon.

„Tudásukkal és szakértelmükkel, valamint a Németországban és a balti államokban található, nem kevesebb mint 3300 hektárnyi saját tőzegmezőhöz való hozzáféréssel képesek garantálni a folyamatosságot, és hosszú távon kiváló minőségű takarófölddel ellátni az ágazatot. A Legro személyében megtaláltuk a megfelelő partnert ahhoz, hogy a jövőben megfelelően kiszolgálhassuk ügyfeleinket” – magyarázza Eric van Asselt, a CNC Grondstoffen BV vezérigazgatója.

„A CNC kérdése, hogy a Legro érdeklődik-e a takrófölddel kapcsolatos tevékenységek átvétele iránt, a legjobbkor jött számunkra.” – mondja Franc Swinkels, a Legro Group BV ügyvezető igazgatója.

„Bízunk a gombaszektor jövőjében. Ezért nyitottuk meg 2020 májusában új, korszerű termelési telephelyünket Cuijkban. Ott elegendő termelési kapacitással rendelkezünk ahhoz, hogy ki tudjuk elégíteni a kiváló minőségű takaróföld iránti növekvő keresletet. Jelenleg is számos új összetevőt tesztelünk a különböző típusú takaróföldjeinkhez. A jelenlegi takaróföld-üzemünkben ezt még nem végezzük, hogy biztosak lehessünk abban, hogy nem keverednek bele nemkívánatos összetevők. Most, hogy a CNC Milsbeekben lévő gyártási telephelye elérhetővé vált, ez tökéletes lehetőséget ad arra, hogy külön végezzük el a kísérleteinket” – zárja Swinkels.

A felvásárlás részeként a Legro megszerzi a CNC ügyfélportfólióját és a takarófölddel kapcsolatos tevékenységének eszközeit. Az érintett munkatársak továbbra is a CNC alkalmazásában maradnak.

Forrás: CNC Grondstoffen