A France Champignon felvásárlására készül a Bonduelle

A Bonduelle cégcsoport és a Butler Capital Partners bejelentették, hogy exkluzív tárgyalásokat folytatnak a Loire völgyi székhelyű France Champignon vállalatcsoport átvételéről.

A Royal Champignon and Champijandou vállalatok 1997-es összeolvadásával létrejött France Champignon csoport 2004-ben Butler Capital Partners vásárolta meg. Azóta a vállalatot az rendületlen ipari fejlesztés, legfőképp a termesztőházak fejlesztése jellemzi.

2008-ban a cég nettó árbevétele 212 millió Euro volt. Hat üzemével, amiből 5 Franciaországban és 1 Lengyelországban található, 130.000 tonna gombatermeléssel (konzerv, fagyasztott, friss, blansírozott, szárított) és 1500 alkalmazottjával Európa legnagyobb gombaipari vállalatává nőtte ki magát.

A feldolgozott zöldségtermékek (konzerv, fagyasztott, hűtött termék) piacát vezető Bonduelle, 1,52 milliárd Eurós forgalommal bír, a konzerv szektor 51%-át, a fagyasztott élelmiszerek piacának 27%-át, a hűtött termékek piacának pedig 22%-át uralja.

A két vállalatban sok közös jellemző van, a székhelytől, a termékpalettáig, így nem véletlen, hogy megindultak a tárgyalások a jövőbeni lehetséges összeolvadásról és közös fejlesztésekről.

Bonduelle és a Butler Capital Partners a következő hetekben-hónapokban befejezik az előkészítő tárgyalásokat, bár a megállapodást a francia és a német gazdasági versenyhivataloknak egyaránt jóvá kell hagynia.