Ennek az ételnek az elkészítéséhez 30 perc kell. 2 adag.
Hozzávalók:
- 2db 150 g-os filézett, bőr nélküli csirkemell szelet
- 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
- 1/4 teáskanál só
- 1 evőkanál (repce)olaj
- 1 kisebb fej apróra vágott hagyma
- 1 csésze vékonyra szeletelt shiitake gomba
- 2 evőkanál száraz vermut, vagy száraz bor
- 1/4 csésze húsleves
- 2 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál metélőhagyma, vagy mogyoróhagyma.
Elkészítés
- Fűszerezzük be sóval és borssal a csirkemell szeletek mindkét oldalát.
- Forró olajon, egyszer-kétszer megfordítva süssük pirosra a csirkemell szeleteket. Alufóliával letakarva egy tányérra téve tartsuk melegen.
- Tegyük a hagymát a serpenyőbe és rázogatva pirítsuk addig, amíg illatozni nem kezd. Adjuk hozzá a shiitake gombát, néhányszor megkeverve, kb. 2 perc alatt főzzük puhára. Töltsük a vermutot, vagy bort egy másik serpenyőbe, kevergetés mellett sűrű, barna színű krémmé forraljuk be, majd adjuk hozzá a húslevest és 1-2 perc alatt pároljuk be a felére. Adjuk hozzá a tejszínt és a gombát a hagymával és pároljuk össze. Helyezzük vissza a csirkemelleket a mártásba és melegítsük át a szósszal kb. 1 perc alatt.
Forrás: eatingwell.com