Gombás tésztasaláta

Hozzávalók (4 főre):

  • 250g nagy kagylótészta
  • 1 1/2 evőkanál olíva olaj
  • 400g vékonyra szeletelt csiperkegomba
  • 3 apróra vágott zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zeller felaprított szára
  • 1 apróra vágott chilipaprika
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a kagylótésztát egy nagyobb edényben. A forrásban lévő vízbe téve sózzuk, majd főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük egy nagyobb edénybe.
  2. Közben melegítsük fel a 2 evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a szeletelt gombát, majd pirítsuk, főzzük 3-4 percig, amíg a gomba meg nem puhul.  Adjuk hozzá a zöldhagymát, a fokhagymát, a zellert és a chilit. Főzzük, melegítsük kb 2 percig, amíg az ízek összefőnek.
  3. Adjuk hozzá a tésztához a gombás szószt, majd adjuk hozzá a maradék olívaolajat, a citromlevet és a mustárt. Az egészet keverjük jól össze. A tetejét szórjuk meg az apróra vágott petrezselyem zölddel és tálaljuk.