Hozzávalók (4 főre):
- 250g nagy kagylótészta
- 1 1/2 evőkanál olíva olaj
- 400g vékonyra szeletelt csiperkegomba
- 3 apróra vágott zöldhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 zeller felaprított szára
- 1 apróra vágott chilipaprika
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld
Elkészítés:
- Főzzük meg a kagylótésztát egy nagyobb edényben. A forrásban lévő vízbe téve sózzuk, majd főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük egy nagyobb edénybe.
- Közben melegítsük fel a 2 evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a szeletelt gombát, majd pirítsuk, főzzük 3-4 percig, amíg a gomba meg nem puhul. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a fokhagymát, a zellert és a chilit. Főzzük, melegítsük kb 2 percig, amíg az ízek összefőnek.
- Adjuk hozzá a tésztához a gombás szószt, majd adjuk hozzá a maradék olívaolajat, a citromlevet és a mustárt. Az egészet keverjük jól össze. A tetejét szórjuk meg az apróra vágott petrezselyem zölddel és tálaljuk.